Pikkuvessan kasvioppi -Käsinmaalatut mustavalkoiset seinälaatat

Mustavalkoinen sisustus yhdistetään usein pelkistettyyn ja moderniin sisustustyyliin, mutta näinhän ei ole pakko suinkaan olla! Miksipä niitä ei voisi vapaasti käyttää myös kukkakuoseissa, koukeroissa ja röyhelöissä. Koristelin tämän pikkuvessaan seinälaatat tämä ajatus mielessäni. Aiheeksi valitsin mustat kasvistotyyliset orvokit valkoista laattaa vasten. Vaikka aihe itsessään on maalaisromanttinen, yleisvaikutelma säilyy kuitenkin mukavan rauhallisena rajallisen väripaletin ansiosta.

Laataksi valitsin 10 cm x 10 cm kokoisen, korkeakiiltoisen, valkoisen laatan.  Orvokit puolestaan maalasin posliinimaalilla, jota sekoitin mustasta posliiniväripigmenttijauheesta ja maalausnesteestä. Laatat ostin Laattapisteestä ja maalaustarvikkeet askartelukaupasta. Olen tässä posliinin maalauksessa vähän old school -tyyppi ja käytän edelleen maaleja, jotka vaativat polton korkeassa lämpötilassa erityisessä polttouunissa, jotta väri kiinnittyy. Nykyisin on saatavilla myös maaleja, jotka voi polttaa ihan kotiuunissakin, mutta koska minulla on ennestään noita vanhan kaartin maaleja ja pääsy askartelukauppaan, joka polttaa uunissaan asiakkaidensa tekeleitä pientä korvausta vastaan, olen jäänyt tälle tielle ainakin toistaiseksi.

Laattaliikkeiden koristelaatat ovat aika arvokkaita, joten tässä on myös tilaisuus säästää pitkäkin penni. Jos olet DIY-tyyppi, niin tällä tavalla itse tekemällä saat ainakin juuri sellaiset laatat kuin olet halunnut. Yllättävän kestävät näistä kuvioista tosiaan tuolla uunikäsittelyllä tulee, sillä näitä laattoja on jo vuosia pesty Domestoksella ja muilla kylppäritököteillä ja vielä ei ole näkynyt minkäänlaisen kulumisen tai haalentumisen merkkejä. Ei muuta kuin maalaamaan!

MustavalkeatOrvokkiLaatatPikkuvessanKasvioppi

[icegram campaigns=”2453″]

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

3 × 2 =