Simpukkakranssi muistona laiskoista päivistä auringossa

Nyt kun lomat on ainakin enimmäkseen kesäloman osalta lusittu, voisin vinkata pienen DIY idean matkamuistoihin liittyen. Vieläkö muistat aurinkoiset päivät rannalla? Pitkät kävelyt loputtoman valkealla ja samettisella hiekalla, kristallinkirkkaat ja suloisen lämpimät tyrskyt, joissa voi lillua tuntikausia sekä kylmät, makeat juomat purppuraisessa auringonlaskussa?

Olen tässä jo tovin tehnyt empiirisiä tutkimuksia, jotka selvästi osoittavat, että kaikki, mikä muistuttaa minua ihanista lomahetkistä, nostaa mielialaani nollasta sataan alle seitsemässä sekunnissa. Vaikutus näyttäisi olevan erityisen voimakas ja varsin hyödyllinen erityisesti maanantaiaamuisin, kun elämä noin yleisestikin vaikuttaa olevan – no ei aivan niin ihastuttavaa… Niinpä mietinkin, miten voisin rekonstruoida lomafiiliksiä sisustuksessa ja päädyin tällaiseen askartelukikkaan.

Meille on kertynyt aika hyvät kokoelmat erilaisia simpukankuoria. Osa on minun keräämiäni ja osa lasten. Mieskin on tainnut muutaman etelän rannoilta napata mukaansa. Nämä simpukan kuoret ovat sitten pyörineet siellä sun täällä, ollen välillä jo vähän rasittaviakin ollessaan vailla varsinaista kotipaikkaa. Niinpä päätinkin hyödyntää nämä hiekkarantojen tuliaiset seuraavalla tavalla:

Kaiva esiin ne erinäiset simpukan kuoret, jotka lojuvat unohdettuina matkamuistoina laatikoiden sopukoissa tai rantakassien pohjilla irtohiekan seassa. Jos simpukoita ei ole tullut keräiltyä, varaa viipymättä matka lämpimään ja hoida homma kotiin (eikö olekin tosi miellyttävä tämä DIY ohje!). Valitse sopiva kranssi, johon sitten sommittelet ja liimailet simpukat kuumaliinapyssyä apuna käyttäen. Tässä voi hyödyntää jo kulahtaneen kranssin, joka kaipaa pientä upliftausta tai sitten kipaiset vaikka askartelukauppaan. Näppärin näpertää itse metsän antimista omansa. Ja muuta ei sitten tarvitakaan. Näpsäkkää! Aseta kranssi niin, että se koristaa sisustusta ja ennen kaikkea houkuttelee aina tarvittaessa esiin muutaman mukavan kesämuiston päivän piristykseksi 🙂

Kesämuisteloissa,

Saija

DryingRack

askarteluideoita[icegram campaigns=”2453″]

Leave a reply

Your email address will not be published.

14 + seventeen =