Itse tehty pyyhenaulakko – jokaiselle perheenjäsenelle ja rapanassulle oma koukkunsa

Mottoni sisustamisessa on, että toiminallisuus on hyvästä, hyvännäköisyys välttämätöntä. Sama pätee muuten myös vaatteisiin 🙂 Iloisia uutisia: Tässä tee se itse -ideassa yhdistyvät molemmat, joten emme joudu asiasta edes vääntämään kättä!

Jo useampi vuosi sitten huomasin, että oli aika mukavaa, kun jokaisella perheenjäsenellä oli oma käsipyyhkeensä. Meidän perheeseen ilmestyi hetimiten naulakko, johon kaikki perheenjäsenet koiraa lukuun ottamatta saivat oman nimikoidun paikkansa *. Ja jos vielä muistatte mottoni loppuosan, taas laitettiin kaikki peliin myös ulkonäön vuoksi. Rustiikkista pintaa, värikkyyttä ja mukavaa kotikutoisuuden tuntua, totta kai!

Tiedätkö muuten, mistä Ben setä, Dahlia täti, pikku-Emily, Elsie mummo ja herra McIntosh ovat tuttuja hahmoja? Sen verran voin paljastaa, ettemme valitettavasti oikeassa elämässä jaa samaa taloutta heidän kanssaan 🙂

 

DSC00547 (2)

Naulakko syntyy kätevästi laudan pätkästä. Jos sinua miellyttää rustiikkinen vintage ilme niin kuin minua, vuole laudan reunat jyrsityn näköisiksi ja pamauttele vasaralla muutama vähemmän harkittu lommo sinne tänne (todella terapeuttista, jos töissä on vähän epäreilua – maanantaisin saattaa joskus tuntua siltä). Kun laudalle on hankittu katu-uskottavuutta, on aika siirtyä nimikoinnin pariin.

DSC00549

Minä päädyin käyttämään kuperia posliinilaattoja. Niitä löytyi askarteluliikkeen löytölaarista poistohintaa (tosin ostaessani minulla ei ollut aavistusta, mihin niitä tarvitsisin). Nimet kirjoitin ohutta sivellintä käyttäen posliinimaalilla. Käytettäessä perinteistä posliinimaalia, täytyy muistaa polttaa maali polttouunissa ennen käyttöönottoa. Tässä kohtaa voi oikoa, jos pystyy elämään puisten nimikylttien kanssa. Niitä ei tarvitse eikä kannata paljoa uunissa poltella 🙂  Koukut löytyivät Clas Ohlsonilta, ja ne ovat oikeasti sivuverhojen kiinnitykseen tarkoitettuja koukkuja. Väriksi valitsin tälle värikkäälle porukalle sähäkän turkoosinvihreän, joukossa laventelin sinistä ja korostusvärinä mustaa.

Pyyhkeiden sijaan tällaista naulakkoa voisi käyttää myös avaimille ja vaatteille. Ehkäpä työpaikalla jokaisen oma kahvikuppikin voisi kiikkua omassa koukussaan. Mitä muuta käyttöä keksitte? Niin ja joko tiedätte, keitä nämä tyypit ovat 😉 ?

Salaperäisin terveisin,

Saija

* Koirakin sai oman naulakkonsa. Siitä projektista lisää hamassa tulevaisuudessa  🙂

DSC00548

[icegram campaigns=”2453″]

Leave a reply

Your email address will not be published.

9 + 6 =