Rakkaimmat joulukoristeet ilostuttavat joulusta toiseen

Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille Limonarian lukijoille! Kylläpä tämä joulu onkin rattoisaa aikaa vai mitä? En osaa päättää, ovatko jouluvalmistelut vai itse jouluaatto se paras osa koko juhlaa. Ehkäpä se on tämä koko kutkuttavan jännittävä kokonaisuus joulupukkeineen kaikkineen.

Meillä jouluruokien lisäksi olennainen osa jouluvalmisteluja on kodin koristelu joulukoristeilla, jouluisilla tekstiileillä ja joulukukilla. Joulukuusen koristeiden värimaailma on vaihtunut useamman kerran vuosien saatossa. Milloin kuusi on saanut yllensä elegantit hopeiset ja kirkkaat lasipallot. Silloin tällöin tunnelma on ollut mausteisen itämainen jalokivikoristelluilla metallikoukerokoristeilla ja pari kertaa kuusi on loistanut turkoosin ja veden sävyissä olohuoneen muuhun sisustukseen rimmaten.

Lasten tekemien koristeiden rinnalla rakkaina koristeina vuodesta toiseen ovat säilyneet muutamat eri koristeet. Erityisen kiintynyt olen Villeroy & Bochin posliinisiin joulukoristeisiin ja -astioihin. Minulla on muun muassa V&B:n iso soittorasia, söötti pikkuinen tarjoilukulho ja lumiukkorasia. Huomasin jokunen vuosi sitten, että paikallinen askartelukauppa myi joulun alla ihania valkoposliinisia jouluhahmoja ja niinpä keksin maalata muutaman niistä kaveriksi V&B:n posliineille. Tässä kuvaan pääsivät joulukirkko ja -talo, joulupukki kelkassaan, joulukuusi ja tonttupoika possunsa kanssa. Voisin sanoa, että näiden maalaaminen on ollut yksi kivoimmista jouluaskartelujutuista, joita olen koskaan tehnyt. Tänäkin vuonna ne ovat mukana joulutohinoissa ja aattoillan juhlapöydän keskipisteessä 🙂

Rentouttavaa joulua toivotellen,

Saija

joulutalo

jouluisetposliinit

Leave a reply

Your email address will not be published.

nineteen + sixteen =