Kolme joulukoristetta, jotka pitivät pintansa jopa tammikuun puolelle.

Monissa kodeissa loppiainen on perinteinen joulun ulos häätämisen päivä.  Monesti ainakin kuusi on tässä vaiheessa jo kutakuinkin räjähtänyt, joten sen kippaa tunkiolle ihan riemumielin. Välillä joulukoristeiden kanssa tuntuu kuitenkin turhauttavalta, että niistä nautitaan suhteellisen lyhyen aikaa, vaikka niiden esillelaitossa on kova homma ja niitä joskus tuntuisi jaksavan katsella vielä tovin pidempäänkin. Niinpä mietinkin muutaman talvisen sisustusjutun, jotka voisivat olla esillä jo ennen joulua, sen aikana eikä niitä olisi liian kiire kerätä pois heti tammikuun alun jälkeenkään pois.

Ensimmäinen tammikuuhun selviytyjä on vierailijan ulko-ovella tapaama tervetulotoivotus. Tämä huurteisen valkea kranssi on ennen kaikkea talvinen, mutta mukiin menevä myös jouluviikolla, jos tonttuja ei ole ehdottomasti pakko kranssissaan tuolloin nähdä. Herkkä talvikranssi koristellaan valkoisilla huopasydämillä, höyhenillä ja kristallikäynnöksellä.

talvinen-sisustus-diy

talvinen-kranssi-ulko-oveen

Toinen joulukodin sulostuttaja: ruokailuhuoneen poroaiheiset verhot. Nämä verhot on ommeltu IKEA:n edullisista, ohuista, valkoisista, puuvillaverhoista siten, että niihin on ommeltu kiinni jouluaiheinen astiapyyhe. Periaattessa jouluteemalla siis mennään, mutta värimaailma on sen verran neutraali, ettei ala heti vuoden vaihteen jälkeen heikottamaan.

jouluverhot

Kolmas ja viimeinen joulun kestävä sisustusjuttu on myöskin DIY idea. Tällä  joulukranssilla voit koristella sisätiloissa oikeastaan mitä vain. Meillä tämä kranssi on koristanut kylpyhuoneen. Kranssi tehdään kietomalla kuusenkoristeluun tarkoitettua hopeista helminauhaa askartelukaupasta ostetun styrox rinkulan päälle. Tässä ei tarvita edes liimaa, kun pujauttaa helminauhan pään nurjalle puolelle, edellisten kerrosten alle. Jouluna jouluista, mutta joulun jälkeen luksusta ja eleganttia, eikö vain? Ainakaan meidän kylpärissä sitä ei koskaan voi olla liian paljon 🙂

hopea-kranssi

Tammikuun terveisin

Saija

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

twenty − 2 =