Kun äiti sai oman kakun

Meidän perheessä synttärikakusta on kehittynyt symbolinen toteemipaalu. Lapset suunnittelevat ja pohtivat jo kuukausia etukäteen minkälaisen synttärikakun haluaisivat. Toisaalta kakuista on tullut myös eräänlainen muistiapuri, joka jaksottaa aikaa ja erottaa eri vuodet ja juhlat toisistaan. ”Se oli silloin, kun oli se hamsterikakku” tai ”Siuntisten esikoinen ei ollut vielä silloin syntynyt, kun ihmeteltiin sitä lohikäärmekakkua” Lapset myös muistavat yllättävän pitkään, kuinka esimerkiksi lohikäärmekakku oli päättänyt yön aikana jääkaapissa lepäillessään pyrkiä pois tarjoilualustaltaan ja kuinka äiti ryhdisti sen grillitikuilla tolkkuunsa, kun aamu valkeni 🙂

Aika usein on kuitenkin käynyt niin, että tämä suurin kakkumania on kohdistunut lasten kakkuihin ja oma kakkuni ei ole saanut lainkaan sellaista hypetystä osakseen ennen eikä jälkeen. Uusi vuosi – aika korjata tämäkin huutava epäkohta 😉 Niinpä ryhdyin suunnittelemaan itselleni synttärikakkua erityisesti kakun ulkonäköä silmällä pitäen. Tiesin välittömästi minkälaisen kakun haluaisin: ehdottomasti jotakin supersuloista, kaikin puolin maksimaalista ja totaalisen vaaleanpunaista 🙂

Pinkki kakku

Koska halusin rakentaa kakustani kekomaisen, valitsin kakkupohjaksi perinteistä sokerikakkupohjaa tiiviimpää tavaraa, jotta vuosien takainen ”väsähtänyt lohikäärme-episodi” ei jälleen toistuisi. Tömäkämpi pohja oli oma versioni masariinileivoksesta, jonka taikinaan lisätään sulatettua valkosuklaata. Kakun täytteen tein kermavaahdosta, tuorejuustosta ja rahkasta, jonka maustoin limen kuorella, lime-curdilla ja ruusuvedellä.

vaaleanpunainen kakku

Sulostuttavan ulkokuorensa kakku sai vaaleanpunaisesta sokerimassasta, vaaleanpunaisesta suklaasta, mansikoista, vaahtokarkeista ja erinäisestä kokoelmasta vaaleanpunaisia karkkeja.

Naisten juhlat

Kaiken kruunusivat kultaiset kakkukynttilät, joiden tunnelmallisessa valossa tämä tyttöjen illanvieton päätähti sai pöydässä keimailla.

kakkuidea koristeluun

juhlat

H-hetkellä!

Vaaleanpunainen unelma

Pinkki kakku juhliin

Vaaleanpunaisissa juhlatunnelmissa,

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

15 − eleven =