Italialaisia tuulia keittiön sisustukseen

Kerroin, että meillä podettiin kaukokaipuuta Toscanan sypressikujille ja muinaisten linnakaupunkien kahvilaelämään. Nämä haaveet eivät tähän hätään toteutuneet ihan kirjaimellisesti, mutta keittiöön tuli lämmin tuulahdus suoraan Italian kukkuloilta. Kävin nimittäin Citymarketissa 😀 Näin siellä ihanan, syvän vihreitä ja pehmeän palluraisia timjamin taimia. Suoraan italialaiselta taimistolta ja vain 2,5 euroa kipale. Tämä pörheä uusi kasvattini on niin söötti, etten ole vielä raskinut sitä juurikaan syödä, mutta sen taputtelun täytyy olla ylen terapeuttista, sillä niin mukavalta se tuntuu.

Toscanan herkkuja

Italialaisia keittiötunnelmia pääsi buustaamaan myös muutama päärynä, jotka mielestäni näyttivät siltä kuin olisivat tupsahtaneet keittiööni jostakin vanhasta italialaisen maalarimestarin asetelmamaalauksesta. Jalallinen hedelmäkulhoni oli mitä parhain kapistus päärynöiden pesäpaikaksi vai mitä?

Tuscan atmosphere in the kitchen

Helmikuinen aurinko

Timjami

Olen tuonut matkoiltani useita italialaisen käsinmaalatun keramiikan taidonnäyteitä, mutta hassua kyllä ostanut niitä myös vinon pinon kirppiksiltä ja tyypillisesti vielä edullisempaan hintaan kuin niiden kotikonnuilta. Tämä sitruunavati löytyi yhdeltä kirppisreissulta ja sopii täydentämään tätä italialaista keittiöilottelua.

Pears and Lemons

Italialainen keramiikka
Sisustus

Niin kuin olette ehkä jo huomanneet, olen iskenyt silmäni ja sydämeni sitruunoihin. Arvelisin, että sitruunapuu on ruumiillistunutta onnea. Olen jo tovin odotellut, että pikkuiset sitruunapuut saapuvat Ikeaan ja sieltähän ne sitten tulivatkin. Tämä kaunokainen maksoi 25 euroa ja siihen hintaan saa herätä sitruunan kukkien tuoksuun, sitruunalla höystettyä aamiaista sekä rutkasti silmän iloa, niin ja sitä onnea tietenkin 🙂 Olen tosi iloinen, että nyt Ikeassa myytävien sitruunapuiden sitruunat ovat syötäväksi kelpaavia, kun aiemmin niitä sopi syödä vain silmin. Olen vienyt sitruunapuun yöksi viileään kellarin rappuihin ja se on ilmeisesti ollut tämän yksilön mieleen, sillä uusia nuppuja pukkaa tulemaan joka oksasta.

L niin kuin Limonaria

Sitruunan kukka

Aihekset italialaiseen sisustukseen

Arrivederci a presto!

Saija

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

ten + 13 =