Romanttiset tyynyt servettilakalla

Sininen ja valkoinen, suomalaisille niin tuttu yhdistelmä kaikin puolin, myös sisustuksessa. Sinivalkoinen sisustus on kuitenkin siitä jännä, että se voi olla värimaailmana niin modernissa, minimalistisen skandinaavisessa tyylissä, mutta yhtä hyvin se sopii myös maalaisromanttiseen ja rustiikkiseen miljööseen. Tästä ei enää liene epäilystä, mikä henkilökohtaisesti kolahtaa ja uppoaa minun kohdallani 😉

Tässäpä muutama DIY idea sinivalkoiseen sisustukseen rimmaamaan. Tällä kertaa ollaan vierashuoneessa ja kyseessä ovat koristetyynyt. Nämä söpöliinit syntyivät jaloissa pyörivistä kankaissa, jotka vielä hakivat paikkaansa sisustuksessa.

Blue&Frilly

Röyhelötyyny on ommeltu Eurokankaan alelaarin jäännöspalasta. Tummansininen kangas on puolestaan pellavaa ja se on aikoinaan ostettu Stockmannilta ja jäänyt aiemmasta huonekaluprojektista yli hukkapalana. Sinivalkoinen kukkakangas sinisessä tyynyssä on puolestaan joskus tarttunut mukaan vain siksi, että se oli niin ihanaa ja jäänyt odottelemaan kohtalon kellojensa soimista näihin päiviin saakka. Nyt se pääsi sekä taustakankaaksi että tereitä päällystämään. Koskapa yksityiskohdat, koristeleminen ja enemmän on enemmän -mentaliteetti asuu syvällä sielussani, en tässäkään kohtaa pystynyt tyytymään näihin kaupan tädin tarjoamiin avuihin, vaan päätin jälleen pistää lusikkani soppaan ja hämmentää. Tyynyihin piti saada mukavien taustakankaiden lisäksi sopivan täräyttävät keskipisteet!

Kaivelin kaappeja ja laatikoita ilman tulosta. Kerätäkseni voimia seuraavaan erään pidin pikkuisen teetauon ja taisinpa siinä palan jos toisen sitruunatorttuakin maistaa. Mutta kylläpä oli kannattava paussi, sillä siinä samalla se ratkaisukin löytyi! Minulla oli Astiakauppa.fi nimisestä verkkokaupasta ostettuja sinivalkoisia servettejä, joiden hoksasin teetaukoa pitäessäni sopivan kuin nakki silmään pohjakankaiden kanssa. Ainoa ongelma oli vain se, että ne olivat paperia ja minä tarvitsin kangasta. Onneksi askartelukaapista löytyi pullollinen kankaille sopivaa servettilakkaa. Tämä servettilakka on muuten tosi kätevää, sillä sen avulla saa pinnan, joka kestää myös pesua. Niinpä siinä ei sitten kauaa nokka tuhissut, kun olin lakannut servetit kiinni valkoiseen pohjakankaaseen ja ompelin niitä jo tyynyihin kiinni. Romanttista tuli vai mitä 🙂

Mitä muuten tykkäätte sängynpeitteestä? Se on itseasiassa äitini tekemä. Pohjakankaana on Laura Ashleyn sinivalkoinen toile de jouy -kuosi. Pohjakankaaseen on ommeltu kiinni sinivalkoisia, kirjoittuja tilkkuja, jotka löysimme kerran äidin kanssa yhteiseltä metsästysretkeltä kirpputorilta. Olimme sitä mieltä, että niistä tulisi söpö viltti tai sängynpeite ja niin niistä tulikin. Sängynpeite sopii tosi nätisti myös huoneen tapettiin, joka on myös Laura Ashleyn sinivalkoista toile de jouy -kuosia eli samaa kuin pohjakankaassa.

Rattoisaa sunnuntain jatkoa toivotellen

Saija

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

four × three =