Itse tehty naulakko eteiseen

Meillä oli tuossa taannoin mitä kutkuttavimman ihana ongelma. Nimittäin sisustusongelma! Ne ovat ongelmia ihan parhaasta päästä 😀 Halusin ja tarvitsin eteiseen juuri tietyn kokoisen naulakon ja tyylikin piti olla sellainen, ettei silmää särje. Riviera Maisonilla oli aika ihania naulakoita, mutta niistä ei mikään tuntunut olevan juuri oikean kokoinen ja halusin nimenomaisesti käyttää hyödyksi koko kapean seinän leveyden. Niinpä sitten ryhdyin nikkaroimaan sopivaa kapistusta. Kuinka vaikeaa se nyt oikein voisi olla! Niin kuin Frances Mayes, ihanien Toscana-kirjojen kirjoittaja tuumaisi: Ryhdyin hommaan täysin tietämättömän vasta-alkajan täydellisellä itsevarmuudella. Tämä on itse asiassa sisustushommissa usein mitä parhain asenne. Suurta vahinkoa ei pääse syntymään ja tekemällä oppii 🙂

Whiterack

Perusteeksi puuta

Ostin kaksi liimapuulevyä. Koversin puukolla lovia reunoihin, jotta sain teollisen sileät ja terävät reunat pehmeämmän rustiikkisiksi. Viimeistelin vielä hiekkapaperilla niin, että ne tuntuivat mukavilta myös koskettaa. Naulan ja vasaran avulla naputtelin vielä tupajumin reittejä ja kopauttelin muutoinkin lommoja vasaralla vähän sinne sun tänne ympäri lautoja, jotta ne näyttäisivät vanhemmilta kuin minä. Vielä lopuksi muutama kerros maalia pintaan.

Kokoa yhteen

Puuosien jälkeen oli vuorossa koko komeuden kasaaminen. Ensiksi kiinnitin hattuhyllylaudan ja takalaudan yhteen koristeellisten kulmarautojen avulla. Sitten oli koukkujen vuoro.

Loppusilaus

Tässä vaiheessa naulakko oli jo teknisesti toimiva, mutta koskapa se olisi meille riittänyt 🙂 Koska naulakot kuitenkin tuppaavat usein olemaan kotipaikkana jos minkäkinlaiselle roikottimelle, en halunnut tehdä koristelua liian perin juurin ettei lopputulos olisi turhan levoton. Minulla oli jemmassa kuperia posliinilaattoja, joihin maalasin juoksevat numerot. Jos olet kiinnostunut posliininmaalauksesta, siitä lisää tässä ja tässä aiemmassa postauksessa. Koristeena voisi yhtä hyvin käyttää myös pieniä puukylttejä, joita saa askartelukaupoista, mutta kieltämättä posliini materiaalina on aika kiva ja tuo naulakkoon oman tunnelmansa.

Ja ei kuin ripustamaan!

Sitten kaikki oli valmista ja naulakko sai vastaansa tosielämän haasteita: Märkiä vanttuita ja kimaltelevia iltalaukkuja. Hyvin on kaveri pärjännyt – ja vieläpä omatekemäksi!

Sahanpurun keskeltä,

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

three × three =