Turkoosi olohuone

Vaikka kevät näyttää pahojen tapojensa mukaisesti tulevan jälleen keikkuen, on lisääntynyt valon määrä saanut sisustusvaistoni heräämään talvikohmeesta. Matot näyttävät liian villaisilta ja karvaisilta, verhot liian tummilta ja raskailta. Sisustus kaipaa kevään raikkautta. Olohuone on tulilinjalla. Ennen kuin paljastan (tai minulle itsellenikään ylipäänsä selviää), mitä uutta kevättuulet tupsauttavat mukanaan olohuoneen sisustukseen, otetaan pieni retroperspektiivinen katsaus olohuoneen aikaisempiin olomuotoihin. Ensiksi esittelyyn pääsee olohuoneen vedensininen ilme menneisyydestä.

Jo useampi vuosi takaperin rakastuin vedensiniseen ja turkoosiin, ja halusin vimmatusti sisustaa olohuoneen tuohon värimaailmaan. Pahaksi onneksi tämä tapahtui juuri vuotta paria ennen kuin turkoosi väri valloitti sisustuskaupat sillä seuraamuksella, että oli työ ja tuska metsästää tuota väriä olevia tekstiilejä ja esineitä. Lopulta minun onnistui kuitenkin saada kasaan mukava kokonaisuus.

Shadesofaqua

Sisustuksessa on vedensinisen lisäksi vaaleansinistä, tummaa turkoosia, petroolinsinistä ja harmaata. Eri värisävyjen lisäksi yhdistelin myös eri materiaaleja: villaa, samettia, satiinia ja karvakangasta. Kuten tavallista innostuin tyynyjen määrässä, mutta minkäs sitä tyynynainen luonnolleen mahtaa. Teksti-, perhos- ja karvatyynyt ovat H&M homen mallistosta ja loput on ommeltu Eurokankaan kankaista itse. Ikean vaaleansininen rautasohva ei pahastunut turkoosista kokeilusta ja otti kantaakseen rauhoittavan, vaalean harmaan helmalakanan. Kirppikseltä löytyneet kiinalaiset purkit pitävät kotia sydäntalven aikaan Tiimarin loppuunmyynnistä pilkkahintaan löytyneille valkoisille huurreoksille. Keväämmällä vaihdan ne vihertävän valkoisiin kukkasiin.

BlueChina

Mitäpä elämä olisikaan ilman yksityiskohtia. On suurta huvia metsästää pieniä sisustustavaroita, joista voi koota pieniä asetelmia ja luoda sisustukseen mielenkiintoista katsottavaa. Asettelin vanhan pesukomuutin päälle valikoiman turkooseja aarteitani. Rautakiemuraraami on edesmenneestä Kodin Ykkösestä. Suorakaiteen muotoinen valokuvakehys on puolestaan Tigeristä. Se oli alunalkujaan kullanvärinen, mutta sivelin sen pintaan vähän turkoosia maalia (lisää ideoita kehysten tuunaamiseen löytyy tästä aiemmasta jutusta). Pikkuinen samettipupu on Tigeristä, kun taas pieni maljakko, kynttilänjalka ja vanhasta lasipullosta tehty lampunjalka on kaivettu kirpparin kätköistä. Pampulanauhalla koristeltu lampunvarjostin on omatekemä (katso tästä jutusta lisää varjostimien tuunauksesta).

Turquoisesetting

Jeanne d’Arc Living -henkinen patsas oli jo vanha nettikauppaostos, mutta Marian sininen viitta sopii tähänkin sisustukseen.

DSC00597Kommuutin yläpuolella oleva naulakko on sekin omaa tekoa. Jos haluat nikkaroida omasi, niin katso täältä ohjeita.

 

Aqua

Turkoosi lintulautanen on yksi lempikirpputoriostoksistani. Lasihelminauhan voit puolestaan askarrella itse vanhoista koruista. Ohje koristenauhaan löytyy täältä.

Turquoise

Olohuoneen ja ruokailuhuoneen väliin puhkaistiin oviaukko vanhasta kodista mukanamme matkanneelle vanhalle englantilaiselle ovelle. Äiti teki lahjaksi oven yläpuolelle sopivan lyijylasi-ikkunan. Lyijylasit ovat kauniita niin päivällä kuin illalla valon loistaessa niiden lävitse. Oven kyljessä majailee lintukommuuni ja kapea lasikaappi kaikille pienille, rakkaille muistoille. Posliininen enkelitaulu on lahja kummitädiltä, ristiriipus matkamuisto ystävältä ja alahyllyn sydänkivi kaverin antama joululahja vuosien takaa. Pienet kruunut löytyivät kerran kirppisreissulta.

Bird house in aqua

Tykkään kovasti linnuista. Ulkona ruokin niitä. Puutarhahommissa tonkiessani minulla on aina apuna muutama mustarastas. Ne näyttävät luulevan, että kaivan matoja esiin ihan vain niitä varten. Ehkäpä kaivankin. Palkkioksi saan ihanaa liverrystä omenapuun oksistosta. Tänään muuten tuli lintulaudan alle vaappumaan kevään ensimmäinen metsäkyyhky. Ne ovat vähän hassuja ja kömpelön oloisia, mutta iloitsen niistäkin. Kevään vallatessa puutarhan keittiön ikkunasta avautuva näky on kuin suoraan von Wrightin maalauksesta kyyhkysten nokkiessa ruohikossa.

DSC00599

Puutarhan lisäksi meillä kuuluu linnunlaulua myös sisätiloissa. Lintuset lentelevät tapetissa pienessä välitilassa olohuoneeseen käytäessä. Ihastuin tähän PIP:n tapettiin ensi silmäyksellä ja sama tunne on säilynyt. Kuinka onnekas olinkaan, kun satuin löytämään tämän lasikuvun alle kätketyn lintukoristeen samasta värimaailmasta.

Tämä oli olohuoneen raikkaan viileä talvi-ilme. Seuraavalla kerralla esittelen olohuoneen väriversion osa 2. Se onkin jotakin ihan muuta!

Kevättunnelmissa,

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

eight − 1 =