Kalastajamökin rauhaan

Joko mielessä pilkistää ajatus kesäparatiisiin paosta? Vedenliplatus laiturin nokassa, muurinpohjalettujen tuoksu ja niittykukat tuvan pöydän maljakossa. Ei kiirettä, ei töitä, ei sähköposteja eikä dead lineja. Vain ihana, pitkä vapaus!

SummerCottageVielä pitää tovi malttaa, mutta otetaan alkupaloiksi jo pieni maistiainen mansardikattoisesta huvilasta meren rannalta, jossa itse aion vetää lonkkaa ja kääntää kylkeä ihan kohta puolin 🙂 Tosin en sinänsä ole kyllä loikoilijatyyppiä. Muutama hetki sitä sorttia ja sitten pitää olla jo jotakin puuhasteltavaa, mutta sitähän mökiltä löytyy aina 🙂

Ruudun takanaMeidän mökki on pikkuruinen, meren rannassa, vanhassa kalastajakylässä sijaiseva asiaan kuuluva kalastajamökki. Paikka on tuulinen ja kallioinen, joten kovin rehevää puutarhaa tänne ei saa aikaiseksi. Muutama ruusu ja tyrni kuitenkin pitävät seuraa päiväkahvittelijoille.

Welcome HomeMökki on valkoiseksi maalattu ja puitteet tunnustavat punaista. Ovi on syvän sininen.

Tervetuloa! Käykäähän sisään 🙂

Entry to the fishermans cabinEteisessä tulijaa tervehtii mummon martoilta lahjaksi saama tuoli, joka kätkee sisäänsä kirjavia villasukkia. Yläpuolella muutama itsetehty naulakko huolehtii nuttujen ja tikkureiden riiputuksesta. Tarkkasilmäiset ehkä tunnistavatkin 🙂 Vanha olkihattu on tarpeellinen, jos aikomuksena on nukahtaa auringon lämmittämälle kalliolle puolihuolimattomasti. Haavilla pikkupojat saalistavat merikiviä silloin, kun kalat ovat liian vikkeliä.

It is time to relax before fishingIstuskelun lomassa voi pitää pienen kertaustunnin kalastamisen saloista vanhan opetustaulun opastamana.

AHeavenOfPeaceEteisestä vasemmalle aukeaa tupa pöytineen. Seinällä on muinaisen asukkaan, itse kalastajaukon kuvia. Kohta paistetaan muurinpohjalettuja. Taikina on jo tekeillä. Taitaa nykyisillä asukeilla olla tuhdimpi menuu kuin entisellä poskien lommoista päätellen.

Lets sit a while

Strawberries the ultimate summer delightVaikka mökki ei ole suurensuuri, se on yllättävän toimiva. Yläkerrassa mahtuu nukkumaan kahdessa eri huoneessa ja tupa keittiöineen on toimiva kokonaisuus. Lättyjen paistaja voi toimittaa herkut suoraan ikkunasta pöytään 🙂 Ja mansikoita totta kai!

Crepes a la cabin

May I have a biteMökin sisustuksen pääväri on valkoinen. Mausteena on sulassa sovussa sinistä ja punaista. Puusohvan yläpuolella on turvaa antamassa vanha pelastusrengas, joka kuului mökin alkuperäisiin antimiin.

Monograms in Red

Summer cabin

Safety FirstSeinällä on vanha, punainen liköörikaappi, joka kätkee sisäänsä pikkuruiset lasit ja hieman kurkun kostuketta. Pieni lasi limoncelloa sopii mukavasti iltapäivän lukuhetken kyytipojaksi tai miksei myös kalojen perkaajalle.

Liguer CabinKoska kalastajamökissä ollaan, on muutama venekin paikallaan. Ikkunaa koristavat käsityöntaitajien taidonnäytteet.

Sailing Boats

Kun perunoita kuorin

Keittiön koristeena on Delftin sinistä posliinia. Pitsiverhot ovat italiasta. Mökillä on globaalia: ihana kohtaa ihanan 🙂

Fisherman style in kichenTäällä tiskaaminenkin on mukavaa!

Sinivalkea kokoelma

Hollantilaiset posliinit

Old Tiles

Vaikka pieneen tilaan ei mahdu määrättömästi tavaraa, muutama söötti yksityiskohta on aina paikallaan. Iltaisin poltellaan kynttilöitä ja nautitaan tuvassa avotakan takkatulesta.

Kesää odotellen

Saija

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

4 + one =