Sisustuskakut

Meillä kotona vallitsee kauhea tilanne: Kakut katoavat! Olkoon kyseessä kakku tai piirakka, täytteenään pekaanipähkinää, marenkikuorrutteinen kaunotar tai tuttu ja turvallinen suklaaunelma, kaikki tyyni häviävät kuin tuhka tuuleen silmänräpäyksessä leipomisen jälkeen. Jos katselee sisustuslehtiä, niin niissä on aina katettu ihanat kermaleivokset tai vähintään vadelmapiirakka tai pikkuinen rykelmä macaronleivoksia pastellisävyissä ikään kuin noin vain hengailemaan pöydän kulmalle ilman yhtäkään nälkäisen näköistä silmäparia tai kohti ojentautunutta lusikkaa näköpiirissä. Minua aina ihmetyttää kuvaajan nopeus. Miten ihmeessä hän on ehtinyt räpsiä kuvat ennen kuin niitä koristavat ensimmäiset pienet hampaanjäljet!

Ratkaistakseni tämän visaisen ja ilman muuta ensimmäisen luokan sisustusongelman, ryhdyin kehittelemään syömättömän varmaa kakkureseptiä ja se kuuluu näin:

Sekoita keskenään

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl suolaa
  • 1.5 dl vettä
  • 1 rkl ruokaöljyä

Mikäli taikina tuntuu liian tahmaiselta, lisää jauhoja. Ja eikun leipomaan!

Kakut voi kuivattaa uunissa noin sadassa asteessa. Minä kyllästyin uunikuivatukseen tunnin jälkeen ja annoin niiden kuivua lopulta pöydällä parin päivän ajan. Kun kakut ovat täysin kuivia, voit maalata ne askartelumaaleilla.

Veikkaisin, että nämä leivokset säilyvät ja koristavat sisustusta haastavissakin olosuhteissa, joissa esimerkiksi perinteiset salaiset karkkikätköt on todettu tyhjiksi jo ennen kello kuuden teetä.

Seuraavina päivinä postailen muutaman koristeluidean. Taikinan resepti pysyy kaikissa samana.

Tässä ensimmäinen versio: 

Herkullinen suklaakakku kermavaahtokiehkuralla ja kirsikalla koristeltuna 🙂

PieceOfCake

Leipomispuuhista

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

2 × 2 =