Tee se itse kimppu

Onko kesäjuhlia tiedossa? Päättäjäisiä, puutarhajuhlia, mökkivierailuja tai vaikkapa omat häät!  Voi väkertää kauniin kimpun ihan itse. Mikäpä ilahduttaisi enemmän kuin kesätuliaisina viety kaunis kimppu! Jos et ole arkalasta, niin voit päätyä jopa morsiuskimpun tekoon 😉

Tässä kimpussa kaveeraavat pinkit ruusut, tumman ja vihertävän lilat hortensiat sekä krysanteemit. Ruusut ovat peräisin 10 kappaleen perusleikkoruusunipusta, kun taas krysanteemi ja hortensiat olivat molemmat pieniä ruukkukasveja. Pidä siis silmäsi auki myös kukkivien ruukkukasvien kohdalla, sillä ne ovat usein kelpo tavaraa kimpun raaka-aineeksi. Niistä saa paljon kukkia pikkuiseen hintaan.

Kimpun runkona toimii muovinen kimpun pidike, jonka sisällä on märkä oasis eli kukkasieni, johon painamalla kukat on helppo sommitella. Jos et saa käsiisi virallista kimpun pidikettä, voit käyttää hätävarana pientä auki leikattua muovipulloa. Leikkaat vain pullon keskeltä kahtia, täytät pullon yläosan oasiksella ja varmistat, että korkki on tiukasti kiinni ennen kuin käännät tämän DIYpidikkeen toisin päin. Pullon voi peittää näkyvistä esimerkiksi kimpun väriin sointuvalla tai ihan tavallisella hopeanvärisellä foliolla. Jos haluat kovasti panostaa, niin ompele jostakin sievästä kankaasta pullon päälle kangassuojus – tai vaikka virkkaa!

Sommittele kukat lähelle toisiaan tiiviiksi palloksi. Käytä ruukkukasvien lehtiä hyväksi kimpun alaosassa. Hyödynnä myös nuput. Ne ovat kimpun söpö yksityiskohta. Säilytä viileässä, jos kimppu ei pääse juhlakaluksi heti.

Kimppu

 Kukkailoa toivotellen

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

13 − 2 =