Kaunein ovenkahva

Kuten viime postauksessa kerroin, vanha englantilaisovemme toimi katalyyttinä sisäovien tuunausprojektissa. Pelkkä maalaaminen tuntui kuitenkin pian jo peräti tylsältä ja koska olen koristeiden perään, ryhdyin miettimään, miksei oviakin voisi koristella! Koska, kuten tiedätte, olen innostunut kipsikoristeista ja olen niillä jo jos jonkinmoista kapistusta viimeistellyt, en kavahtanut ajatusta tästä muutaman neliön vertikaalisesta lisäprojektista. Miksipä en vähän kunnostaisi ja siinä sivussa koristelisi muitakin kotimme ovia. Niinpä ensimmäinen kokelas sai pian kylkiään komistamaan koukeroa ja kiemuraa kipsikoristeiden muodossa.

vanhan oven kunnostaminen

kunnosta vanha ovi

Kipsikoristeinen ovi

kipsikoristeet ovessa

ovi

Nyt kun ulkopinta oli kunnossa, silmäni nauliutuivat oven kahvaan! Voi vessan oven kahva, kuten Uppo-Nalle olisi sanonut! Alkuperäinen ovenpainike oli hirvittävän tylsä ja tavallinen eikä lainkaan sopusoinnussa ovemme uuden viehkeän ulkomuodon kanssa. Keittiöremonttia tehtäessä harva tuntuu suhtautuvat kaappien vetimiin yliolkaisesti. Tai kuinka usein olet kuullut jonkun sanovan, että vetimiksi valittiin ”mitä nyt sattui rautakaupasta ensimmäiseksi käteen osumaan”. Ulko- ja sisäovien kahvojen eli ovenpainikkeiden kohdalla tilanne on kuitenkin toinen: Vaihtoehtoja tuntui olevan lohduttoman vähän, vaikka asiaan haluaisikin kiinnittää huomiota! Tyhjästä on paha nyhjäistä. Muutama vuosi sitten olin ikionnellinen löytäessäni tuohon meidän englantilaiseen kaunottareen, josta taannoin kerroin, edes hieman tyylitellymmän version kuin ”peruskahva K-raudasta päivää”, mutta kaukanahan sekin vielä oli koristeesta, sillä sehän ovenkahva voisi parhaimmillaan ovessa todella olla.

Mutta sittenpä löysin sen! Saanko esitellä maailman kauneimman ovenkahvan:

Door handle

Ovenpainike

kahvaMustahipiäinen kahvakaunottareni löytyi Helakaupasta, joka on erilaisten helojen erikoiskauppa. Helakauppa löytyy Hämeentieltä Helsingistä, mutta laaja valikoima on näkyvillä myös netissä. Siellä on niiiin paljon erilaisia vaihtoehtoja, että marinalle ei ole enää sijaa sisustajien ja tuunaajien suussa. Hyviä uutisia myös pääkaupunkiseudun ulkopuolisille kodin kaunistajille: Helakauppa toimittaa tuotteita myös postitse ja niitä voi halutessaan tilata sekä puhelimella että e-maililla. Tässäpä palvelua minun makuuni. Kauniiden ovenpainikkeiden lisäksi valikoimista näyttäisi löytyvän myös esimerkiksi sieviä nuppeja ja vetimiä joka lähtöön ja onnekseni modernien vaihtoehtojen lisäksi myös näitä ihanan koristeellisia ja vanhanaikaisia yksilöitä, joita on muutoin kyllä tosi vaikea löytää. Olen huipputyytyväinen, että törmäsin tähän liikkeeseen ja halusin kertoa tästä myös teille. Aion jatkossa etsiskellä sieltä myös kaikenlaisia pikkujuttuja, joita aina huonekalujen entisöintiprojekteissa tarvitaan.

Bathroom

Beautiful door handleTämä minun rakkauteni kohde, tuttavallisemmin 13NI-14, on valettua, niklattua messinkiä. Mielestäni sen musta kahva sopii loistavasti kylpyhuoneemme lattialaattaan ja toisaalta hopea väri kylpyhuoneen hanoihin. Kaikista söpöintä oli kahvan mukana tuleva tirkistelynestolevy 🙂

Seuraavaksi kerron yhdestä, vielä kesken olevasta oviprojektista, johon käytettiin tätä samaa maailman kauneinta ovenkahvaa. Saatte sitten sanoa, kumpaan oveen se mielestänne sopi parhaiten:)

Niin ja jos kipsikoristelukärpänen puraisi, niin Limonaria Kaupasta saa lääkettä tähän vaivaan: kipsijauhetta ja monia erilaisia muotteja. Puuha on helppoa ja hauskaa 🙂

Ovia tuunaillen,

Saija

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

three × 4 =