Viikonloppu GdańskissaPuolassa

Gdańsk on ihanteellinen viikonloppukohde. Se on viehättävä, kompakti, edullinen ja nopeasti saavutettavissa. Finnairin suorat lennot kestävät Helsingistä Gdańskiin kaksi tuntia. Gdańskissa asuu noin puoli miljoonaa asukasta ja se on yksi kolmesta niin kutsutusta kolmoiskaupungista. Tästä huolimatta se tuntuu sympaattisen pieneltä ja helposti lähestyttävältä. Kaikki viikonloppumatkailua varten oleellinen on sijoittunut tiiviisti lähelle toisiaan ja kävellen pärjää loistavasti. Itse en kokenut juurikaan tarvetta poistua vanhasta kaupungista, sillä niin viehättävä se oli. Sieltä löytyvät niin nähtävyydet, ravintolat, kahvilat kuin kaupat. Myös autottomuus ja kuvankauniit rakennukset lisäävät viihtyisyyttä. Kaunis kävelypaikka on myös Motlawa-joen ranta.

Hotelleja Gdańskissa on eri makuihin. Itse yövyin joen rannalla sijaitsevassa historiallisessa hotellissa. Hotellihuoneessani olisi hyvin voitu näytellä Agatha Christien murhakohtaus. Tunsin pakonomaista tarvetta katsoa jykeviin vaatekaappeihin ennen nukahtamista… Samaisesta hotellista löytyi kuitenkin myös täysin moderniin merihenkiseen tyyliin sisustettuja huoneita, joten jokaiselle oli tarjolla jotakin. Myös ruokapuoli hoituu Gdańskissa mallikkaasti. Ravintolat ja kahvilat ovat hintatasoltaan edullisia ja annoksiin ei ainakaan tällä reissulla tarvinnut maun tai ulkonäön puolesta pettyä kertaakaan.

fountain

Matka Gdansk

Kaunis Gdansk

Promenade GdanskKaikki on lähellä toisiaan ja merkittävimmät nähtävyydet voi saavuttaa kävellen. Autottomuus tekee keskustasta mukavan rauhallisen myös lapsiperheille.

RantamaisemaJoen ranta on kuvauksellinen tarkasti entisöityine rakennuksineen. Ja siellä voi nähdä jopa merirosvolaivan.

Kanaali

MerirosvolaivaTori puola

Torilla

auringonkukatPikkuruisella torilla pääsee hankkimaan tuoretta evästä tai vaikka vain silmänruokaa.

UrutGdańskissa on monia kauniita kirkkoja.

Enkeli

Enkeli kultasiipiKultasiipiset enkelit ovat elämäänsä silmin nähden tyytyväisiä. Matkailija pääsee ihastelemaan myös viehättävää auringonkukkaporttia. Se tuntuisi sopivan kirkon sijaan myös unelmieni puutarhaan vallan hyvin.

AuringonkukkaporttiAjanotto

laivaranta illallanight time in GdanskJoen ranta ja vanha keskusta on mukava käveleskelypaikka myös illallista sulatellessa.

night time in GdanskGdańskilla on varsin mielenkiintoinen menneisyys ja se näkyy myös kaupungin ulkoasussa. Seuraavassa postauksessa katsastetaankin hieman tarkemmin Gdańskin arkkitehtuuria ja kauniita julkisivuja.

Matkamuisteloissa

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

16 − 1 =