Lasten syntymäpäiväkakku nro 1: Naali napakettu

Uhanalainen naali eli napakettu on kaunis ilmestys. Eipä ihme, että meillä kettuihin ihastunut synttärisankari valitsi sen kakkunsa kukkulan kuninkaaksi. Toiveena myös oli, että naalin pitäisi olla kolmiulotteinen ja maata kiepillä. Kerällä köllöttely oli helpottava uutinen, sillä minulla on karvaita tai pikemminkin tahmaisia muistoja erään punaisen lohikäärmeen kohtalosta, jonka toivottiin esiintyvän kakullaan seisovana!

Kyseessä ei ole mikään sokerileipurin taidonnäyte. Tämä onnistuu kaikilta, jotka ovat joskus muovailuvahaan käpälällään tarttuneet. Kovasti aikaakaan yhden tällaisen pienen koiraeläimen muotoileminen sokerimassasta ei vie, joten hyvästi pimenevä ilta keittiössä. Sinun ei myöskään tarvitse ostaa kymmentä eri väristä massaa kaappiin kovettumaan, sillä pärjäät pelkällä valkoisella sokerimassalla, jos leikkaat silmät, kynnet ja kirsun lakusta tai salmiakkikarkista. Kakku itsessään on brownietyyppinen suklaakakku suklaa, pähkinä ja vaahtokarkki sattumineen. Päällinen on tuorejuuston ja sulan suklaan sekametelisoppa. Päällä on lastenjuhliin, joskaan ei kakun päätähteen kovin läheisesti, liittyvä rykelmä kirjavia namuja.

Lastenkakku

idea lasten kakkuViime viikko oli tosi kiireinen erään jouluun liittyvän projektin tiimoilta. Se säilyköön kuitenkin vielä toistaiseksi salaisuutena kuten tällaisten joulujuttujen kohtalona usein on, vaikka mieli tekisi siitä jo kovasti kertoa, mutta toivottavasti pääsen siitä kohta jo tarinoimaan.

Mukavaa loppuviikkoa toivotellen

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

thirteen − 5 =