One size fits all- Juustokakun koristelu

Onko teillä koskaan kadonnut mystisesti pölynimurimen suutin? Ja vieläpä harmillisesti juuri se pitkäharjainen, jolla saa pölyt tasoilta ja koriste-esineiden pinnoilta niin hyvin. Meillä katosi ja se tapahtui niin yhtäkkiä, että oli pakko tarkistaa jopa pölypussi, vaikkei se mitenkään voisi sinne edes mahtua.  No miten tämä kaikki liittyy kakun koristeluun, joka kuitenkin on tämän postauksen ydin?

Jonkin aikaa selitykseksi kämpän Pompeji-luukkiin kelpasi kadonnut imurimen suutin, mutta muutaman kuukauden kuluttua näin, ettei tuo selitys enää juuri uponnut kuulijakuntaan, vaan ilmeisesti meidän oletettiin hankkivan kadonneen suuttimen tilalle korvaava kapistus. Tuopa ei ollutkaan pesteistä iisein, sillä varaosia jo aikaa nähneeseen imurimeen oli mahdotonta löytää. Pinteessä pelastukseksi osoittautui niin sanottu one size fits all -imurinsuutin, jonka väitettiin sopivan imuriin kuin imuriin. Tällä kertaa imurimies ei syönyt sanojaan vaan näin todella kävi. Niin tekosyille ei enää ollut sijaa, ja torstaisin kodin täytti taas tuttu surina.

Ja nyt päästään vihdoinkin juustokakkuun. Tässä kakun päällisessä on sama juju kuin tuossa kaiken pelastavassa one size fits all -suuttimessa eli se sopii juustokakkuun kuin kakkuun. Ja kuten arvata saattaa, se on lisäksi helppo ja herkullinen!

Ensinnäkin tarvitset hilloa tai marmeladia. Sekoita lusikalla marmeladi tai hillo tasaiseksi soseeksi. Voit käyttää makua, joka miellyttää. Minä tykkää Bonne Maman hilloista, ja erityisesti aprikoosohillo sopii makuna hyvin juustokakun kanssa. Levitä tasaiseksi sekoitettu hillo kakun pinnalle ja ripottele hillon päälle passionhedelmän siemeniä. Kruunaa koko komeus kumkvatin siivuilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tämä kakkukoristus ei vie paljon aikaa eikä ole vaikea, mutta lopputulos on aikas kiva ja etenkin maistuva – vähän makea ja sopivasti kirpsakka.

Mukavaa viikonalkua toivotellen

Saija

Juustokakun koristelukakun koristelu

Leave a reply

Your email address will not be published.

eighteen − 13 =