Juhlapiparit

Piparkakkuaika! Leivo itsenäisyyspäiväksi lumivalkoisia juhlapipareita 🙂

Juhlapiparit

Tein piparitaikinan mummuni vanhalla reseptillä, joka on salainen ja kuuluu näin 😉 :

  • 250 g voita ja 200 g sokeria vaahdotetaan. Sekoita joukkoon yksi muna. Lämmitä 100 g siirappia ja sekoita joukkoon.
  • Sekoita keskenään:

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1,5 tl jauhettua neilikkaa

2 tl jauhettua pomeranssia

1,5 tl soodaa

400 g jauhoja

Yhdistä maustejauhoseos munasokerisiirappiseokseen. Anna levätä jääkaapissa yön yli. Leivo ja paista 200 asteessa.

Koska halusin tehdä itsenäisyyspäivän viettoa varten vähän tavallista koreampia pipareita, kuorrutin piparkakut valkoisella sokerikuorrutteella. Käytin kaupan valmista tuubikuorrutetta, mutta voit sekoittaa omasi myös tomusokerista ja tilkasta sitruunamehua. Koristeluun käytin hopeakuulia. Ne eivät enää olekaan kivikovia vaan ihan pehmoisia! Tein huvikseni pipareihin vielä ripustusreiät. Nyt piparit voi ripustaa pitsinauhalla vaikka kuusta koristamaan.

Jouluvalojen katveesta

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

five × 3 =