Valkea on kakku

Valkoisuus tuntuu suomalaiselta, vielä suomalaisemmalta kuin sininen. Ehkä valkoinen väri on kuin Suomi ja suomalaiset. Valkoinen on pelkistettyä, suoraa ja selkeää. Vaikka tämä kakku on valkea, se on myös ylellinen ja juhlava ja juuri siksi sopiva juhlistamaan 100-vuotiasta Suomea.

Keittio 8

Kakku koostuu kakkupohjakerroksista ja täytteistä niiden välissä. Voit tehdä kakusta niin korkean kuin haluat jatkamalla eri kerrosten latomista vuorotellen vaikka kattoon saakka 🙂
Tee kakkupohjat näin:
Tällä määrällä saat taikinan yhteen noin n. 24 cm irtopohjavuokaan, josta saat vähintään kaksi kerrosta. Itse käytin tällä kertaa pientä vuokaa, koska halusin kakkuun enemmän korkeutta kuin leveyttä.
Sulata miedolla lämmöllä kattilassa 150 g voita ja 150 g valkosuklaata. Sekoita joukkoon 2 dl sokeria. Vatkaa joukkoon 3 munaa. Lisää vielä 2,5 dl jauhoja. Mausta taikina vanilja-aromilla, appelsiininkukkavedellä ja ruusuvedellä. Paista n. 180-200 asteessa n. 40 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta uhkaa tummua liiaksi. Lisää tarvittaessa paistoaikaa uunista riippuen. Anna pohjien jäähtyä ja leikkaa 2-3 kerrokseen.
Hilloketäyte:
Sekoita keskenään uunivuoassa kolme paloiteltua raparperin vartta, 0,75 dl tavallista sokeria ja 0,75 dl demerara sokeria ja yhden appelsiinin raastettu kuori. Keitä uunissa 170 asteessa kunnes raparperi on pehmeää ja neste kuplii. Jäähdytä seos.
Kermarahkatäyte:
Sekoita keskenään lemon curd-tahnaa, sitruunalla maustettua rahkaa ja vaahdotettua kermaa.
Kokoaminen:
Kostuta kakkupohjat (erityisesti reunat) maidolla. Laita kakkupohjan päälle kerros hilloketta, hillokkeen päälle kermarahkatäytettä ja tämän päälle marenkipaloja tai pyöreä marenkipohja. Itse olen käyttänyt kaupan valmiita marenkeja, mutta voit myös tehdä omasi. Jatka samaan malliin seuraava kerros.
Koristelu:
Päällystä kakku kauttaaltaan vaahdotetulla kermalla. Valkosuklaiset reunukset valmistuvat helposti sulattamalla valkoista suklaata ja sitten sivelemällä sulanut suklaaseos leivinpaperille ja jäähdyttämällä suikaleet jääkaapissa. Koristeeksi kokoa valkoisia karkkeja.
Syö ja nauti Suomen kunniaksi!
Keittio 14
Keittio 15  Keittio 17

Kuvissa näkyvät juhlapiparit valmistuvat tällä ohjeella kakun kaveriksi.
   Keittio 2
Hyvää itsenäisyyspäivää toivotellen
Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

17 + 14 =