Saijan sitruunavaahtotorttu

Kehittelin seuraavan torttureseptin, kun mieleni teki jotakin jotakin raikasta, kaunista ja tietysti ennen kaikkea herkullista tarjottavaa. Koska täällä tepsuttaa jos jonkinmoista viipottajaa jaloissa ja sylikin on usein täynnä, piti tästä herkusta tulla helppo valmistaa. Tämä on myös siitä oivallinen resepti, että ne pienet valmistelut, jotka ohje pitää sisällään, voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja sitten h-hetken koittaessa vain koota kaikki yhteen.

Saijan sitruunavaahtotorttu

Ainekset:

Kaupan valmis torttupohja (huom! Ei täytekakkupohja, vaan nimenomaisesti torttupohja (jossa kauniit reunat)

2dl kuohukermaa

1 prk Valion sitruunalla maustettua rahkaa

n. 2 rkl lemoncurd- tahnaa ( Prismasta saatava Tesco-merkkinen on herkullista)

Marenkeja pussillinen

Maitoa torttupohjan kostutukseen

n. 6 kumkvattia (jos ei ole saatavilla, pese hyvin ja raasta yhden appelsiinin kuori)

1 paketillinen ananaskirsikoita

3-4 passionhedelmää

Pese hedelmät hyvin. Viipaloi kumkvatit hyvin ohuiksi viipaleiksi. Puolita ananaskirsikat. Halkaise ja koverra passionhedelmien sisus.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä joukkoon rahka ja lemoncurd. Kostuta torttupohja hyvin maidolla ja tasoita vaahto sen päälle. Asettele marengit vaahdon päälle ja kaiken kruunuksi hedelmät. Tarjoa hymyssä suin 🙂

Viimeisiä viedään viikonlopusta,

Saija

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

16 + 7 =