Tallinnan toinen puoli

Käsi ylös: Kenen kesään kuuluu perinteinen laivamatka Tallinnaan ja piipahdus vanhassa kaupungissa? Niin viehättävä kuin vanha kaupunki toreineen onkin, on kiva välillä kurkkia myös muurin varjoisalle puolelle. Ja mitä sieltä löytyykään! Esimerkiksi ihka oikea palatsi, jonka olemassa olosta minulla ei ole ollut mitään tietoa aikaisemmin!

Viime kesänä meidän perheen tennarit suunnistivat reilun vartin kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevalle Kadriorgin puistoalueelle. Puisto on tosi kiva matkakohde lasten kanssa. Siellä on tilaa tepastella ja telmiä joko 1700-luvun hevoskastanjoiden varjossa tai tivolimeiningistä nauttien. Puistossa on sekä vapaamuotoisia, metsäisempiä osia että kauniisti hoidettuja istutusalueita. Jokainen voi valita mieluisensa paikan. Puistosta löytyy myös leikkipuisto ja jännittäviä kanavia, joita voi ylittää kaarisiltoja pitkin (mutta joihin ei kannata humpsahtaa). Mukavia piknikpaikkoja on yllin kyllin ja jopa romanttinen joutsenlampi löytyy. Meillä sattui kerrankin kohdalle mitä kaunein suvisää ja se aiheuttanee osan tässä postauksessa havaittavissa olevasta hehkutuksesta 😉

Puistossa sijaitsee myös itsensä Venäjän keisarin, Pietari Suuren 1700-luvulla rakennuttama kesäasunto. Tämä palatsi ei ole tylsyyttä nähnytkään, vaan se on ihanan värikäs ja iloinen ilmestys. Keisarilla on ollut siellä varmasti kerrassaan hilpeät loma-ajat. Joka aterialla on tarjottu lättyjä ja hilloja. Olen siitä varma. Palatsin pihaa koristaa hauska muotopuutarha suihkulähteineen. Palatsissa toimii nykyisin taidemuseo ja se kannattaakin katsastaa, jos vain raaskit jättää puiston ilot hetkeksi. Puiston uusimpia vetonauloja on japanilainen puutarha, joka jäi vielä meidän perheeltä tulevien kesien to do -listalle.

Ei muuta kuin ensi kesän yhteisiä iloja suunnittelemaan 🙂

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

eighteen − one =