Kasvisruokaa lapsille

Ehei, en näe unta enkä ole lyönyt päätänikään. Voisin jopa lisätä vettä myllyyn sanomalla, että ”vegaaniruokaa lapsille”! Jos olet etsinyt kasvisruokareseptejä tai vegaaniruokareseptejä lapsille tai muuten vain luonnostaan epäluuloisille 😉 , jatka eteenpäin!

Moni haluaisi varmasti muuttaa perheensä ruokavaliota kasvispainotteisemmaksi, mutta epäilee jälkikasvunsa vastarinnan voimakkuutta. Meillä on aina uponnut hyvin palapelipullat (falafel), mutta erityisen hyvin nykyisin myös quorn eri muodoissaan. Quorn on mykoproteiinia eli se on tehty sienestä. Tätä en tosin ensimmäiseksi lähtisi toitottelemaan, jos tehtäväsi on muutoinkin haasteellinen. Uuteen raaka-aineeseen siirtyminen voi tuntua kokistakin arjen puristuksessa hankalalta, mutta tämäpä on onneksi helppoa! Jokunen aine, ei maksa omaisuuksia, helppo valmistaa ja kohtuullisen nopea. Niistä on tämä resepti tehty.

Kookosquornnuudelit

1 paketti Quorn-paloja pakastealtaasta (tämän näköinen pussi)

5 pakettia nuudeleita (ravunmakuiset on kyllä hyvänmakuisia, mutta valitse sopivat sen mukaan haluatko annoksesta vegaanin)

1 purkki kookosmaitoa

1 purkki Alpro Soya kookosruokakermaa (tämän näköinen purkki)

1/2-1 sitruunan mehu (tai limeä)

Sataykastiketta (tämän näköinen pussi)

cashew-pähkinöitä

mintun lehtiä

granaattiomenan siemeniä

Laita jäiset quornot pannulle paistumaan miedolle lämmölle. Keitä sillä välin nuudelit ohjeen mukaan. Jätän itse chiliä sisältävän maustepussin käyttämättä, mutta muut nuudeleiden mukana tulevat mausteet lisään keitinveteen. Kun quornot ovat saaneet kauniin värin, lisää joukkoon kookosmaito, alpro ja varovasti sataykastiketta (itse laitan n. 1 tl). Keitä vähän kokoon. Lisää joukkoon puolikas sitruunan mehu (maista ettei tule liian kirpakkaa). Kaada nuudeleista keitinvesi ja sekoita nuudelit kastikkeen joukkoon. Koristele annokset pähkinöillä, minttusilpulla ja granaattiomenan siemenillä. Laita loput sataykastikkeesta kulhoon, jotta tulisuutta kaipaavat voivat sekoittaa sitä itse annoksensa joukkoon.

Kuvaan olen lisännyt granaattiomenan siemeniä ja mintun lehtiä, mutta tee sellainen versio, joka läpäisee teillä asustavat ronkelikot 🙂

Huomenna on tulossa ihana yhteistyöpostaus Sukhi-mattojen  kanssa! Pysy aalloilla 🙂

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

7 + eleven =