Syreenisokeri – Suloisuuden huipentuma

Olen innostunut tänä kesänä erityisesti syötävistä kukista. Minulla kasvaa tumman violetteja, sinisiä, persikanvärisiä ja mustia syötäviä orvokkeja, joita olen käyttänyt mm. kakkujen koristeena. Krasseja olen myös kasvattamassa, mutta ne eivät vielä kuki. Väreinä perinteinen punakeltainen ja uutuutena vaalea persikka. Lisäksi odottelen kukkasatoa sinisistä, valkoisista ja punaisista ruiskaunokeista. Kompostin kyljessä kasvavaa horsmaa paijaan, jotta pääsisin pian sen kukkia maistamaan. Ruusuihin ei toivottavasti tarvitse käyttää mitään myrkkyjä, joten ehkä saamme juhannuksen jälkeen maistaa myös itse tehtyä ruusujäätelöä!

Syreeni, tuttavallisemmin sireeni, on suloinen kukkiessaan puutarhassa, mutta tiesitkö, että voit ottaa sen kukkia myös lautaselle. Maljakossa nämä hennot kaunottaret eivät kauaa kukoista, mutta syötäväksi tarkoitettuna tämäkään ei ole ongelma. Tien vierestä kukkia ei kuitenkaan kannata ruveta syömään ja parasta on myös varmistaa lannoite- ja torjunta-ainetilanne.

Minä valmistin sireenistä sireenisokeria, jolla aion juhlistaa keskikesän lettukestejä. Sireenisokeri syntyy helposti sekoittamalla purkissa keskenään saman verran kukkia ja sokeria. Huuhtele ja kuivaa kukat ensin ja muista ravistella sekoitusta että kukat kuivuvat tasaisesti. Kukat voi siivilöidä pois ennen tarjoilua tai jauhaa sokerin joukkoon hienoksi. En ole vielä päässyt herkkua maistamaan, mutta sen tekeminen oli suorastaan runollista. Tunnelma toivottavasti välittyy kuvista  🙂

Kukkaisterveisin

Saija

 

2 Comments

  1. by Lisbeth on kesäkuu 24, 2018  15:36 Vastaa

    Ihanat kuvat! Mukavaa juhannusta :)

    • by Limonaria on heinäkuu 2, 2018  11:36 Vastaa

      Kiitos, sinulle myös :D

Leave a reply

Your email address will not be published.

1 − 1 =