Flow muistelot

Viikko sitten tanssittiin Flow festivaalia ja minkälainen FLOW se olikaan, wow! Meillä oli tosi hyvä porukka kasassa ja sehän on jo puoli juhlaa. Olin lähtenyt liikkeelle täysin tukka ja takki auki. En ehtinyt tsekkailla sen paremmin esiintyjiä kuin ruokapaikkojakaan etukäteen. Luotin tiimimme projektipäällikköön Kiaan kaikissa käytännön pulmissa ja tiesin Saran puolestaan esittelevän meille mageimmat uudet musiikilliset tuttavuudet. Vaate minulla sentään oli. Löysin kesällä Tampereen UFFista erikoisen mekon, joka heti ensinäkemältä oli sopiva flowhenkiseen kesäbiletykseen. Henkari sentään, unohdin vain ottaa siitä kuvan! Muutoinkin kuvaaminen jäi kamujeni kontolle, kiitos teille kuvalainasta!

Vaikka en ollut ehtinyt valmistautua, tuli illasta ikimuistoinen tai ehkä juuri sen takia. Analysoimme elämää ja totesimme jälleen kerran, että naiset rullaa ja rullaakin kunnolla! Ei ainoastaan meidän oma naisjengi vaan myös esiintyjäkaarti, johon kuului supernaisia kuten Patti Smith, Lauryn Hill ja Alma. Pattia näytti vellovalle yleisömerelle närhen munat tai tässä tapauksessa osuvampi kuvaus olisi varmasti ollut ”mistä kana pissii”. Ollapa itsekin tuollainen mahtinainen päälle seiskakymppisenä! Arttu Seppänen kuvasi viime viikon Hesarissa Pattia voimahahmoksi, joka toi feminismin punkiin. Joten ilmankos se siltä tuntuikin!

Toisin kuin Pattiin, Lauryn Hilliin minulla oli vahva muistoside entuudestaan.  90-luvun teinisilmissäni Fugeesin riveissä seisova Lauryn näytti kerrassaan ihailtavalta. Lauryn ei pyydellyt anteeksi, eikä keikistellyt bikineissä kenenkään vanavedessä, vaan teki kaikille selväksi, ettei välitä hittojakaan ja voi tehdä juuri niin kuin tahtoo. Hänen innoittamaan minun piti saada rastatkin!

Illan lopuksi pääsimme kuulemaan tämän trion kuopusta, Almaa. Vaikka Alma ei ole vielä ehtinyt syöpyä seinäkirjoitusten lailla historiaan kuten Patti ja Lauryn, on hänkin mennyt tarmolla eteenpäin kuin mummo lumessa omalla mahtavalla asenteellaan. Voit näyttää miltä vaan, olla vaikka keltatukkainen, jos tykkäät, mutta ennen kaikkea voit olla pysäyttämätön – sukupuolestasi tai iästäsi huolimatta. Go Alma! Go girls!  Ykköstiimi vapaalla!

Kuva: Johanna Kylä-Utsuri

  Kuva: Johanna Kylä-UtsuriKuva: Kia EngströmKuva: Jonna Kylä-UtsuriMihin seuraavaksi?

 Kuva: Johanna Kylä-UtsuriKuva: Johanna Kylä-Utsuri

Mukavaa sunnuntai-iltaa toivotellen

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

four + two =