Romanttinen kylpyhuone

Rakensimme yläkerran vaatehuoneen tilalle kylpyhuoneen. Tila ei ollut suurensuuri, mutta viistokaton alle mahtui jopa pitkä ja syvä kylpyamme. Siellä kelpaa kylpeä ja pulikoida, kun ulkona puhaltavat syystuulet.

Lattialaattaa etsin kauan.  Monet kuviolliset laatat olivat liian suuria sopivan kaadon saamiseksi lattiaan pienessä tilassa tai sitten ne oli tarkoitettu vain seinälaatoiksi. Lopulta löysin sopivan Ruotsista.

Meillä oli myös vaikeuksia löytää sopivan kokoinen ja tarpeeksi romanttinen lavuaarikaappi, joten se päädyttiin tekemään itse. Koristelu tehtiin kipsikoristeilla. Muotteja ja kipsimassaa voit ostaa Limonarian verkkokaupasta täältä.

Ikkuna tuo tilaan aamuauringon. Ikkunaa vastapäisellä seinällä on samoin itse tuunattu kaappi pyyheliinoille ja kylpyvaahdoille ja -öljyille.

Vedin on Laura Ashleyn timantti. Kaunis salmiakkikuvio tehtiin oveen ylijääneistä listan kappaleista.

Lilat melamiinimukit ostin työmatkalta Kööpenhaminasta. Niistä voi hörpätä tilkan vettä, jos tenavilla yllättää yöllä jano. Kuppikakku on tuliainen Koiramäen Pajutallilta, mutta vielä en ole raaskinut sitä kylpyveteen liottaa. Saippuaksi naamioitu saippuakuutio Tallinnalaisesta Pretty Home-sisustusliikkeestä tuo kaapin sisälle huumaavan tuoksun.

Ylähyllylle olen kerännyt kauniita lasipurkkeja kirpputoreilta. Oman maan laventelit pääsivät paraatipaikalle kuivumaan.

Kaapin päällä on kirpputorilta löytynyt peili ja kynttilälyhty tunnelmallista iltakylpyä varten.

Laatoituksen teki ammattilainen, mutta suihkun kohdalle tuleva mosaiikkikoriste on minun tekemäni. Haastavan siitä teki se, että jokainen muutaman sentin kokoinen laatta oli irrotettava mosaiikkiverkosta, koska halusin laattoihin toisenlaisen ladonnan kuin alkuperäinen. Laitoin pieniä hammastikun pätkiä laattojen väleihin, jotta sain niihin tasaiset välit. Ei liene tarpeen mainita, että hommassa meni suurin piirtein ikuisuus 🙂 Pyyheliinat ovat H&M Homen.

Vessanpönttö on mielestäni niin kaunis kuin mahdollista. Se on Villeroy & Bochin mallistoa ja tilattiin netistä Saksasta. Hanat ja muu metallitavara tilattiin ulkomailta ja Netraudasta.

Kylpyhuoneremontti on kallista lystiä ja viime metreillä tekisi mieli säästää. Kannattaa kuitenkin miettiä kaksi kertaa, sillä viimeistellyt yksityiskohdat ilahduttavat vielä vuosia.

Säilytystilaa ei kai koskaan voi olla liikaa. Myös pöntön yläpuolelle nikkaroitiin pikkukaappi. Sen rakentamisvaiheista kerroin jo aikaisemmin täällä. Myös tässä olen käyttänyt kipsikoristeita. Kaappi kätkee sisäänsä ystäviltä saatuja ihanuuksia.

Jos etsit maailman ihaninta käsisaippuaa, niin minäpä olen sen löytänyt! Michel Design Worksin saippua vaahtoutuu pumpatessa, ja niissä on sekä ihana ulkonäkö että tuoksu. Vaikeinta on valita, minkä niistä ostaisi, kun ovat toinen toistaan ihanampia. Tätä pulloa säästän uuden laajennuksen vessaan. Meillä kuluu pari litraa saippuaa kuukaudessa, joten tätä pidetään lukkojen takana 😀

Ovi on myös sisustuselementti. Tämän kylpuhuoneen ovi on vähintäänkin romanttinen 🙂Ihana ovenkahva on Helakaupasta. Vanha oven olen jälleen  koristellut kipsikoristeilla 🙂  Mukavaa tiistaita kaikille!

Saija

Leave a reply

Your email address will not be published.

1 × 2 =