Helppo ja syksyinen kakku – NAM!

Kehittelin kesällä Äiti Kiljusen kakun. Nyt sama kakku on saanut syystvistin 🙂  Tämä sitruunainen banaaniviikunakakku on ylen herkullinen. Voit käyttää samaa kakkupohjaohjetta kuin Äiti Kiljusen kakussa  ja muuttaa täytteen ja kuorrutteen tähän syksyisempään versioon. Kakkupohjassa maistuu banaani, täyteestä löytyy viikunaa ja mukavan piristyksen antaa sitruuna.

Kakkupohja-ainesten lisäksi tarvitset:

Kakun täytteeksi:

reilut puoli purkkia Bonne Maman viikunahilloa

1 purkki Valion sitruunalla maustettua rahkaa

Kakun kuorrute:

1 purkki Valion Viola sitruunalla maustettua tuorejuustoa

Koristeeksi:

kuivattuja banaanilastuja

kuivattuja tai tuoreita viikunoita

Dr. Oetkerin sitruunan kuoriraastetta

Kakku on rakenteeltaan mehevä ja säilyy herkullisena useamman päivän. Jaoin kakkupohjan kolmeen osaan ja täytin molemmat välit sekä hillolla että rahkalla.Kakun päällinen on Valion sitruunaista tuorejuustoa. Koristeena kuivattuja banaanilastuja. Ne ovat käteviä, sillä maistuvat hyviltä eivätkä tummu. En onnistunut löytämään tuoreita viikunoita, joten käytin kuivattuja. Koska etsinnöissä meni koko päivä, en malttanut olla maistamatta kakkua jo ennen koristelua, joten siksipä kakku ei ollut kuvaushetkellä enää kokonainen, mutta nyt näette sisuksenkin kunnolla 😀 Kakun päälle ripottelin vielä Dr. Oetkerin sitruunan kuoriraastetta, jota oli kerrassaan pakko kokeilla johonkin!
Mukavaa viikonloppua toivotellen

Saija

P.S Sunnuntaina postaan jotain, mikä on omistettu arjen kaaoksen kanssa kamppaileville kanssasisarille 😉 Tuus kattoon!

Leave a reply

Your email address will not be published.

15 + 19 =